hannah@imft.org

Kinesitherapeut
Manueel Therapeut MTSG

Terug naar alle docenten →

Hannah Colman

Reeds op jonge leeftijd was ik gefascineerd door het menselijk lichaam. Het was dan ook een logische keuze om kinesitherapie te studeren, waarvoor ik in 2018 mijn Master behaalde. In het werkveld merkte ik al snel dat het me aan bepaalde kennis en vaardigheden ontbrak om de ‘iets complexere’ patiënt op een optimale manier te benaderen en te behandelen. Ik volgde enkele bijscholingen, maar bleef nog steeds op mijn honger zitten. Myofasciale Therapie gaf me dan wel meer inzicht in het benaderen van spiergroepen, o.a. met naalden, maar de nadruk lag voornamelijk op het behandelen van de symptomen.

Via enkele collega’s kwam ik uiteindelijk terecht bij de tweejarige opleiding Manuele Therapie aan IMFT. “De patiënt in zijn totaliteit benaderen”, “praktijkgerichte opleiding” en “combineerbaar met je job”, klonken me toen als muziek in de oren. De klacht van de patiënt aanpakken door op zoek te gaan naar de oorzaak zou wel eens dé oplossing kunnen zijn om betere resultaten te bekomen.
Als praktijkassistent hoop ik zelf verder te kunnen blijven groeien als kinesitherapeut, maar ook jullie te laten groeien door mijn kennis en vaardigheden door te geven.