matthias@imft.org

Kinesitherapeut
Manueel Therapeut MTSG

Terug naar alle docenten →

Matthias Van Daele

In 2018 studeerde ik af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de UGent. Na het 5-jarige traject met succes te hebben afgewerkt en na enkele interessante stageplaatsen, waaronder ook Isokinetic te Londen, ging ik er van uit dat ik iedere patiënt kon helpen en behandelen. Wat was dat een misvatting van mezelf!

Na enkele bijscholingen te hebben gevolgd tijdens mijn eerste werkjaren had ik extra skills om mijn patiënten te behandelen. Toch merkte ik dat dit niet voldoende was. Bijgevolg stelde ik mezelf verder in vraag en ging ik op zoek naar nieuwe kennis. Zo kwam ik uit bij IMFT. De beste beslissing die ik in mijn carrière al gemaakt heb (dixit mijn patiënten…)!

Het klinisch redeneren en de technieken die ik in onze 2-jarige opleiding manuele therapie heb bijgeleerd, hebben van mij een andere therapeut gemaakt. De boeiende nieuwe inzichten en mijn passie voor het vak hebben er bovendien voor gezorgd dat ik mezelf deel van dit team van experten mag noemen. Een team van experten dat zowel de collega-kinesitherapeut beter wil maken, als de collega-docent binnen het team. Kwaliteit staat dus centraal bij IMFT! Met dit in het achterhoofd twijfelde ik geen seconde toen er mij werd gevraagd om te starten als praktijkassistent.

Door de opleiding van IMFT te volgen leer je de oorzaak van het probleem te zoeken en te vinden in de globaliteit van het menselijk lichaam. Bij ons vergeet je het louter symptomatisch behandelen van de klacht. Door de opleiding van IMFT te volgen creëer je zelfvertrouwen als therapeut!