Manuele therapie leer je bij IMFT anders dan dat je gewoon bent.

Kies nu voor de opleiding Manuele Therapie van Segmentaal tot Globaal. Een opleiding bij IMFT Education, het instituut gerenomeerd voor zijn postgraduate opleidingen voor kinesitherapeuten.

In deze opleiding leer je via klinische redeneren de echte oorzaak van een lichamelijke klacht of pijn te detecteren en te behandelen. Uitgaande van een holistische benadering maak je een biomechanische, neurofysiologische en myofasciale analyse. De sterke nadruk op de globaliteit van het lichaam maakt jouw opleiding zeer waardevol en uniek.

280 uur gespreid over 2 jaar

De opleiding manuele therapie van segmentaal tot globaal is een uitgebreide, diepgaande en praktijkgerichte opleiding van 280 uur. De opleiding loopt over 2 jaar. Je krijgt de opleiding in 10 modules van telkens 3 dagen met een terugkomdag tussen de modules.

De opleiding is zo makkelijk in te plannen in jouw praktijkagenda.

Leuk weetje: Op donderdag start de opleiding pas ’s middags. Zo kun je nog patiënten inplannen in de voormiddag. Mooi meegenomen, niet?

Toepassing in de praktijk

Theorie en praktijk zijn van aan het begin evenwichtig verdeeld om het kennen en kunnen gelijk te laten opgaan.

Tijdens de praktijksessies krijg je begeleiding van 1 docent per 10 cursisten. Casestudies onderbouwen het klinische redeneren. Tijdens de opleiding leer of perfectioneer je een arsenaal aan behandelingstechnieken die in de dagelijkse praktijk aan de orde zijn en effectief werkzaam zijn.

35 jaar klinische ervaring en 30 jaar doceren staan tot uw dienst

De opleiding is een synthese van verschillende concepten in de Manuele Therapie. Al jouw docenten hebben de opleiding gevolgd. Je krijgt les van experten want ze passen de kennis dagelijks toe in de eigen praktijk. Je hoort dus geen theoretische kennis uit de boekskes, maar je ervaart de bewezen concrete kennis door ervaren kanjers uit het vak. Vraag het hen maar tijdens de vele praktijkoefeningen.

PQK-accreditering en KMO-portefeuille

Dankzij de steun van de KMO-portefeuille en de PQK-accreditering is jouw investering in jezelf en de opleiding zeer interessant. De 2 academiejaren zijn gespreid over 3 kalenderjaren. In combinatie met de 3 peer reviews die we per kalenderjaar voorzien is de financiële last een pak minder. Je kunt zo niet 1, niet 2, maar 3 jaren de overheidssteun ontvangen. Het is maar dat je het weet.

Groei met IMFT uit tot Manueel Therapeut

Dankzij de globale visie is de opleiding Manueel Therapeut bij IMFT meer dan de moeite waard.

Iets voor jou? Kijk dan snel verder of er nog een plaats vrij is voor jou in onze Postgraduate Opleiding Manuele Therapie van Segmentaal tot Globaal.

Tot binnenkort collega!