Opleiding Manuele Therapie

Word een expert manuele therapie in 2 jaar

Deze tweejarige opleiding stoomt je klaar als manueel therapeut. Er wordt een sterke nadruk gelegd op de globaliteit van het lichaam. Dit maakt deze opleiding zeer waardevol en uniek.

Overzicht van alle korte opleidingen

Scroll naar de kalender
 • IMFT2

  Manuele Therapie van de Fasciae

  Relatie omhulsel (NMS) – inhoud (organen) via fasciale structuren. Klinische viscerale tekens en Manuele Therapie (3 dagen). De invloed van de schedel – craniale zenuwen op de globaliteit ( 3 dagen).
 • IMFT5

  Neuromeningeale therapie

  De opleiding Neuromeningeal Therapie is een opleiding van 3 dagen. Hier wordt aandacht besteed aan de neurofysiologische component bij een probleem. Deze cursus is vooral praktijkgericht (3 dagen).
 • IMFT4

  Cervicalgie en Manuele Therapie

  Een complete visie: het klinisch redeneren, differentieel diagnostiek en strategie voor behandeling van een nek-schouderprobleem. (3 dagen)
 • Foto Opleiding manuele therapie

  Lumbalgie en Manuele Therapie

  Behandel lumbalgie vanuit een complete visie. Via klinisch redeneren, differentieel diagnostiek en strategie behandel je een lage rugklacht.
 • IMFT8

  Manuele Therapie van het Bekken

  Driedaagse cursus die de complexe biomechanica van de functionele eenheid van het bekken ontleedt. Vaak is het bekken verwikkeld in dysfuncties van het NMS-systeem. We zoeken naar de stijgende en dalende invloeden m.b.t. het bekken. (3 dagen)