Kies voor onze tweejarige opleiding manuele therapie of een driedaagse expertopleiding

Tweejarige opleiding manuele therapie van segmentaal tot globaal

Word een expert manuele therapie in 2 jaar

Deze tweejarige opleiding stoomt je klaar als manueel therapeut. Er wordt een sterke nadruk gelegd op de globaliteit van het lichaam. Dit maakt deze opleiding zeer waardevol en uniek.

Een foto van de groep 2e jaars tijdens de les manuele therapie

Onze korte opleidingen

Opleidingen voor manueel en niet-manueel therapeuten

 • Het bekken: de schakel?

  Driedaagse cursus die de complexe biomechanica van de functionele eenheid van het bekken ontleedt. Vaak is het bekken verwikkeld in dysfuncties van het NMS-systeem. We zoeken naar de stijgende en dalende invloeden m.b.t. het bekken. (3 dagen)

  Meer info
 • Rugklachten: optimaliseer je strategie

  Behandel rugklachten vanuit een globale visie. Via klinisch redeneren, differentieel diagnostiek en strategie behandel je een lage rugklacht.

  Meer info
 • Nekklachten: net iets globaler bekeken!

  Een complete visie: het klinisch redeneren, differentieel diagnostiek en strategie voor behandeling van een nek-schouderprobleem. (3 dagen)

  Meer info
 • Neuromeningeale therapie

  De opleiding Neuromeningeal Therapie is een opleiding van 3 dagen. Hier wordt aandacht besteed aan de neurofysiologische component bij een probleem. Deze cursus is vooral praktijkgericht (3 dagen).

  Meer info
 • Manuele Therapie van de Fasciae: module visceraal

  Relatie omhulsel (NMS) – inhoud (organen) via fasciale structuren. Klinische viscerale tekens en Manuele Therapie (3 dagen). De invloed van de organen – viscerale spanningen op de globaliteit.

  Meer info
 • Manuele Therapie van de Fasciae: module craniaal

  Klinische craniale tekens en manuele technieken (3 dagen). De invloed van de schedel – craniale zenuwen op de globaliteit.

  Meer info
Subscription Form