IMFT bestaat 23 jaar!

IMFT of Instituut voor Medische Functionele Therapieën is opgericht op 8 februari 2000 onder impuls van Alain Steverlynck, Master in de MT, met als doel opleidingen te verschaffen in de steeds evoluerende wereld van kinesitherapie. Aanvankelijk werd er Medische Functionele Therapie gegeven, samen met de Noorse school. Ondertussen ligt het accent meer en meer op de globaliteit in de Manuele Therapie.

Het IMFT organiseert zowel verschillende kortlopende als langlopende opleidingen.

Via globale visie en klinisch redeneren

IMFT wil vanuit een globale visie van de mens en via klinisch redeneren de complexiteit van de problemen beter doen begrijpen. Voor de patiënt is namelijk het belangrijkste dat hij verlost is van zijn pijn en/of functiestoornis.

Sleutelwoorden zijn Fascia en Autonoom Zenuwstelsel

Een sleutelwoord in elke IMFT-opleiding is fascia. Vanwege de continuïteit van de fascia, of bindweefsel, zijn alle delen van het lichaam verbonden via myo-fasciale ketens. De continuïteit gaat in 2 richtingen: in de lengte en in de diepte. Hierdoor bestaat er een verbinding tussen huid, neuro-musculo-skeletaal stelsel en caviteiten (viscera).

Daarnaast speelt het autonoom zenuwstelstel een zeer belangrijke rol. Als therapeut kunnen we ingrijpen, zowel op het orthosympatisch als op het parasympathisch deel van het autonoom zenuwstelsel.

Enkele sfeerbeelden