Manuele therapie helpt bij psychosomatische klachten

Mensen met psychosomatische klachten zijn spijtig genoeg talrijk aanwezig in onze hedendaagse maatschappij. Deze echter herkennen en kunnen behandelen, wordt in de klassieke opleiding weinig belicht.

Toegangspoorten tot het neurovegetatief stelsel

In onze vorming tot manueel therapeut leren we de toegangspoorten tot het neurovegetatief stelsel kennen en behandelen. Het orthosympatisch en parasympatisch stelsel wordt blootgelegd en therapeutisch benadering vanuit verschillende invalshoeken aangeleerd.

Normaliseren van het sympathisch zenuwstelsel

Het diafragma, die zowel bewust als onbewust gestuurd wordt, is hiervoor een dankbaar orgaan en dit behelst meer dan alleen maar buikademhaling. Ook neurodynamische technieken, verschillende bindweefseltechnieken en manuele technieken lenen zich tot het normaliseren van het sympathisch zenuwstelsel.

Klachten duurzaam genezen

Op die manier kan de patiënt met spanningsklachten en aspecifieke rugpijn op een duurzame en holistische wijze genezen. Wil je meer weten hoe jij als kinesitherapeut dit kan waarmaken? Kijk dan eens naar onze opleiding manuele therapie van segmentaal tot globaal.