jonathan@imft.org

Kinesitherapeut
Manueel Therapeut MTSG

Terug naar alle docenten →

Jonathan Martens

In 2000 ben ik Brugge afgestudeerd en onmiddellijk van start gegaan met bijkomende opleidingen zoals manuele therapie en medische trainingstherapie. In het werkveld was het toen niet zo evident wegens een overaanbod en een grondige hervorming in de kinesitherapie. Na enkele jaren van werk in deze sector, maar met een blijvende werkonzekerheid, voelde ik mij genoodzaakt om verder te gaan studeren.

Vele jaren later tijdens een bezoekje aan de Osteopaat, waar ik soms eens binnensprong ten gevolge van het sporten, kwam de kinesitherapie weleens ter sprake. Tot die ene keer hij mij meldde “soms moet je durven springen”. En er is terug vraag naar kinesitherapeuten. Voor mij dé trigger om dit pad een 2de maal te bewandelen.

Als klimmer alpinist is een goede ‘voorbereiding’ en ‘zelfdiscipline’ onontbeerlijk voor een succesvolle beklimming. Dit is dan ook dé lijn die ik heb doorgetrokken in de kinesitherapie. Een goede ‘voorbereiding’ heb ik mogen vinden bij IMFT waarbij enkele losse modules mij hebben geleid naar de tweejarige opleiding Manuele Therapie. De ‘zelfdiscipline’ opende de deur tot het docententeam voor Manuele Therapie waarbij ik ben toegetreden in 2018 onder het motto “to master teach”.

IMFT biedt een absolute meerwaarde in de praktijk, die mij in staat stelde de patiënt beter te behandelen. Dankzij IMFT leer je het klinisch redeneren via biomechanische, neurofysiologische alsook fasciale weg, de patiënt benaderen in zijn totaliteit en uit een arsenaal aan behandelingstechnieken de gepaste techniek toepassen.