Kinesitherapeut
Manueel Therapeut MTSG

Terug naar alle docenten →

Merel Vanthuyne

Mijn naam is Merel Vanthuyne en ik ruilde recentelijk (2020) de schoolbanken in voor de behandeltafels van IMFT, waarbij ik in combinatie met het werkveld van de kinesitherapie mijn 2-jarige opleiding afrondde. Hier kreeg ik gestructureerd een breed scala aan technieken mee als uitbreiding op mijn basisopleiding bij KU Leuven. Door het modulair werken was er voldoende tijd om te oefenen en nadien de aangeleerde handelingen onmiddellijk mee te kunnen nemen naar de praktijk om op deze manier direct elke patiënt op een aangepaste en individuele manier te kunnen behandelen.

Ikzelf ben door mijn sportieve jeugd als gymnaste steeds geboeid geweest door het menselijk bewegen. Patiënten terug leren (correct) bewegen en zo actief mogelijk houden in het dagelijkse leven is voor mij een streefdoel.  Samen op zoek gaan naar dé reden van het probleem en niet enkel focussen op de symptomatologie is daarom zeker een must.

Ik werd gefascineerd door het keten-denken; weg uit de ‘hokjes’ die we op het voorschrift geserveerd krijgen. Het lichaam is een fascinerend machtig ding dat we bezitten. Ik ben gepassioneerd om hier inzichten rond te verwerven en deze onder controle te krijgen.

Het is noodzakelijk om kritisch te leren nadenken en soms even stil te staan om vooruitgang te kunnen maken.

Ik ben een gedreven persoon die een uitdaging niet uit de weg gaat. Een extra opleiding dry needling staat dit jaar dan ook al op de planning.

Ik kom zelf vers van de schoolbanken waar jullie zich (mogelijks) op zullen bevinden en zou op deze manier graag als startende praktijkbegeleider zowel jullie als mijzelf naar een hoger niveau brengen.